+ Meer informatie

Oogmerk

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaring niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen", 2 Corinthe 12:7

Een heerlijk oogmerk dat Christus heeft in het geven van donkere bedelingen en duistere voorzienigheden, is dat een christen er toe zal worden gebracht meer hoge en verhevene gedachten van Christus te hebben.

Dit is de grote stem van het kruis, dat onze achting van Christus behoort toe te nemen. Dit was de edele vrucht die Asaf vond door zijn kruis: „Wien heb ik nevens U in de hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde". Dit zei hij, toen hij de goddelozen in voorspoed zag, en hijzelf de ganse dag geplaagd werd, en zijn bestraffing er iedere morgen was.

Wilt gij weten wat verdrukkingen zijn? Zij zijn, als het ware, een weinig bittere alsem aan de borsten van geschapen genoegens, opdat wij ons vermaak daarin niet zullen vinden. De christen ontmoet geen kruis, of het predikt hem doding van de begeerlijkheden en vermeerdering van onze liefde tot Christus. Een christen heeft de meest verheven bevattingen van Christus in de weg van tegenspoed.

Andrew Gray  (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.