+ Meer informatie

Frauderende directeur moet 240 uur werken

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - De rechtbank in Groningen heeft gisteren de 39-jarige G. van der S. veroordeeld tot 240 uur dienstverlening.

De rechtbank acht de man schuldig aan het meermalen plegen van valsheid in geschrifte en het meermalen opzettelijk indienen van een onjuiste belastingaangifte. Tegen Van der S. is twee weken geleden vijftien maanden cel geëist.

Hij heeft als directeur van het bedrijf in schoolmeubelen Marko BV. in Veendam tussen 1986 en 1989 zijn personeel gedeeltelijk zwarte lonen uitbetaald. De fiscus en de bedrijfsverenigingen werden hierdoor voor bijna 1,3 miljoen gulden benadeeld.

De 38-jarige P. H. N. uit Zwolle, die als ambtenaar van het Rijks Inkoop Bureau in dezelfde periode allerlei giften van Van der S. zou hebben aangenomen, werd door de rechtbank wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Tegen hem was eerder drie maanden gevangenisstraf geëist.

De man erkende ter zitting dat hij wel geschenken als reizen, luxe huishoudapparatuur en kosten van vakantie en een auto voor een totale waarde van ƒ 43.000 heeft aangenomen, maar zei dat in ruil te hebben gekregen voor adviezen. Hij ontkende dat hij Marko BV orders had toegeschoven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.