+ Meer informatie

Weer 37 doden in El Salvador

1 minuut leestijd

SAN SALVADOR — Minstens 37 linkse guerrillastrijders zijn dinsdag om het leven gekomen bij een treffen met Salvadoriaanse veiligheidstroepen vijf kilometer ten oosten van de hoofdstad San Salvador, zo heeft een militaire woordvoerder bekendgemaakt. Het was het grootste aantal op één dag sinds het grootscheepse guerrilla-offensief in januari. De woordvoerder zei dat het treffen plaatsvond aan de voet van de San Jacinto bergketen, maar verstrekte geen verdere bijzonderheden.

In de rest van El Salvador zijn de laatste 24 uur 18 personen gedood als gevolg van politiek geweld. Het totale dodencijfer over de afgelopen 15 maanden is inmiddels gestegen tot meer dan 16.000.

De Verenigde Staten steunen het streven van de Salvadoriaanse regering om door middel van vrije verkiezingen te komen tot een politieke oplossing van de burgeroorlog, zei dinsdag in Washington de zegsman van het State Department, William Dyess. Dyess sprak nadat de aartsbisschop-ad interim van San Salvador, mgr. Arturo Rivera Damas, maandag in Washington overleg had gepleegd met vice-president Bush en onderminister van Buitenlandse zaken William Clark.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.