+ Meer informatie

Alblasserdam wil huizen Kerkstraat renoveren

Deel college denkt aan sloop en nieuwbouw

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM - B en W van Alblasserdam moeten eerst onderzoeken of de woningen aan de Kerkstraat kunnen worden opgeknapt, vindt de raad. Binnen het college leven plannen om een deel van de Kerkistraat te slopen en er vervolgens nieuwe woningen te bouwen. „Dit gedeelte van ons dorp is te karakteristiek om zomaar af te breken”, hield Van Leeuwen (PSA) gisteren wethouder Goedhart voor in de commissie ruimtelijke ordening.

Van Leeuwen pleitte ervoor te onderzoeken of de panden kunnen worden opgeknapt. „Als dat even veel kost als nieuwbouw, dan kies ik voor renovatie”, zei Van Leeuwen. PSA wist alle andere fracties achter zich te krijgen. „Een dergelijk onderzoek moet wel snel gebeuren om verdere verpaupering van de Kerkstraat te voorkomen”, adviseerde CDA’er Ruikes. Wethouder Goedhart zei een eventueel onderzoek in relatie met de oevers van de Alblas te willen brengen.

De Kerkstraat is een van de locaties die is opgenomen in de nota verkenning verdichtingslocaties. In de nota staan alle locaties beschreven waar nieuwbouw mogelijk zou zijn. Door binnen de bebouwde kom nieuwbouw te programmeren, hopen B en W de woningnood te kunnen lenigen.

Op de rails

SGP’er W. Luijk maakte zich zorgen of alles wel goed op de rails gezet kan worden. Hij vroeg de wethouder of de ambtelijke dienst voldoende capaciteit heeft om deze taken te vervullen. Volgens wethouder Goedhart bestaat de mogelijkheid om taken uit te besteden. Zijn collega D. Louter vond „gewoon beginnen” de beste manier.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.