+ Meer informatie

Melkfabriek Tricht gaat verdwijnen

2 minuten leestijd

TRICHT — De vroegere melkfabriek Amilko BV in het hartje van Tricht gaat nu echt verdwijnen. Men,is al reeds begonnen met het verwijderen van de betonnen platen. Het gebouw ontsierde niet alleen het dorp, maar werd ook „verkeersonveilig" genoemd. De uitrit van het bedrijf biedt namelijk geen uitzicht op de aansluitende weg, met alle consequenties van dien.

De gemeente Buurmalsen heeft na langdurig beraaé hét pand opgekocht om tot sloop te kunnen overgaan. In eerste instantie waren de raadsleden het niet geheel eens met het voorstel van b enw. Niet alleen de prijs vonden enkele raadsleden te hoog, maar ook de voorwaarden zouden niet sluitend zijn. Na het voorstel eenmaal aangehouden te hebben om andere afspraken te maken, is de raad in tweede instantie toch akkoord gegaan.

De oplossing voor een kaashandel, die in een gedeelte van de Amilko-gebouwen was ondergebracht, was toen inmiddels gevonden. Het college van b en w wilde het gebouw ook graag zo spoedig mogelijk kopen, omdat het college meende, dat voorkomen moest worden dat een ander bedrijfin het hartje van Tricht gevestigd zou worden. Nu is een plan opgezet om de ruimte passend en mooi op te vullen. Er zullen namelijk enkele huizen geljouwd worden, maar er wordt bovendien naar gestreefd om openheid in dat betreffende stukje 'te houden. Zo. zal de kerk vanuit de Lingedijk gemakkelijk zichtbaar worden. De sloopwerkzaamheden zullen nog wel enkele dagen duren. De toren, die momenteel nog trots boven de huizen van Tricht uitsteekt, zal natuurlijk ook verdwijnen.

Hij heeft minister De Gaay Fortman (Binifenlandse' Zaken) gevraagd terzake maatregelen te nemen, in het bijzonder ten aanzien van het niet-inschakelen van brandweerlieden die niet kunnen zwemmen bij branden op te water liggende schepen.

Ermelo sprak over

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.