+ Meer informatie

Tholen: ook aardgas in afgelegen huizen

Benw willen financieel steunen

2 minuten leestijd

THOLEN — De NV PZEM (Provinciale Zeeuwse Energie 'Maatschappij) heeft het initiatief genomen om ook in de onrendabele gebieden van de gemeente Tholen, onder bepaalde voorwaarden, over te gaan tot de aanleg van aardgasvoorzieningen. Maandag hoopt de gemeenteraad zich te buigen over haar financiële bijdrage in deze.

Van onze correspondent)

Voor de aansluiting komen ongeveer 318 permanent en niet-permanent bewoonde woningen in aanmerking. De PZEM wil tot aansluiting overgaan als 90 procent van de betreffende bewoners dit inderdaad wensen. Ligt dit percentage lager dan wil men nog wel tot aardgasaansluitingen overgaan als dan de gemeente bijspringt in de kosten.

De PZEM neemt in ieder geval 50 procent van het onrendabele deel van de investering voor haar rekening met een maximum van 1(K)0 gulden per aansluiting van een permanent bewoonde woning.

Een andere voorwaarde die de PZEM stelt is dat er per woning minder dan 200 meter hoofdleiding aangelegd moet worden.

De onrendabele investering per woning, uitgaande van 300 aansluitingen, bedraagt 2740 gulden. De PZEM betaalt 1000 gulden. Het resterende bedrag, 1740 gulden, moet de aanvrager betalen.

B en w van Tholen willen nu een financiële bijdrage van 600 gulden per aansluiting van een permanent bewoonde woning beschikbaar stellen. Hierbij stelt het college als voorwaarde dat minstens 75 procent van de bewoners van de betreffende woningen ook inderdaad tot aansluiting zullen overgaan.

Plannen

Eveneens wordt de raad gevraagd tot de aanleg te besluiten van een persleiding vanaf de camping „Stavenisse" naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Stavenisse. De rijkssubsidie bedraagt 75 procent. Overige kosten zijn voor rekening van eigenaar Van de Sanden.

De direktie van de Nederlandse Middenstandsbank wil een nieuw bankgebouw vestigen op de hoek Minneputtestraat/Molenvlietsestraat. De raad zal daarvoor haar fiat moeten geven tot verkoop van 216 vierkante meter gemeentegrond.

De bijzondere lagere school ,,De Regenboog" wil een speelwerklokaal Douwen. De raad wordt gevraagd hier haar goedkeuring aan te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.