+ Meer informatie

Lufthansa gaat samenwerken met Aziaat

1 minuut leestijd

HAMBURG (ANP) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal aan het einde van de maand een samenwerkingsakkoord ondertekenen met een „belangrijke Aziatische branchegenoot".

In 1992 volgen naar alle waarschijnlijkheid gelijksoortige afspraken met een luchtvaartmaatschappij uit de VS en een uit Zuid-Amerika. Dat heeft bestuursvoorzitter Jürgen Weber gezegd in een vraaggesprek met de Wall Street Journal.

De in september aangetreden Lufthansa-topman wilde geen namen van mogelijke partners prijsgeven. Evenmin wilde hij meer details bekendmaken van de begin oktober aangekondigde nauwe coöperatie met Finnair. Weber benadrukte dat de gewenste vrijages niet betekenen dat de Duitse onderneming afstand neemt van het tot nu gevoerde beleid. Lufthansa is niet geïnteresseerd in aandelenruil of het nemen van een belang in een ander. De belangrijkste samenwerking blijft voorbehouden aan Air France, zo zei hij voorts.

..Ons beleid is er vooral op gericht om op eigen kracht te groeien. We hebben evenwel geen haast. Bij ons bestaat niet de behoefte, zoals bij onze concurrenten, om marktaandelen in de buurlanden te vergaren"'

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.