+ Meer informatie

Verwoestend spoor door Amerika

Orkaan Belle

1 minuut leestijd

NEW YORK — Een orkaan met de codenaam Belle heeft maandagnacht in het gebied van New York aan een persoon het leven gekost en veel schade aangericht. De gevolgen van het noodweer waren echter minder ernstig dan men had gevreesd. Dit kwam doordat de orkaan veel van zijn kracht had verloren, toen hij later dan men had verwacht bij Long Island de Amerikaanse oostkust trof. De omstandigheid dat de orkaan niet zo snel kwam opzetten, gaf duizenden bewoners van laaggelegen gebieden op het schiereiland Long Island de kans naar hoger gelegen terrein uit te wijken. Toen "Belle" de kust trof, was de snelheid van de windstoten afgenomen van 185 tot 155 km per uur. Volgens de weerkundige dienst was er toen sprake van een "zware storm". In de stad New York kwamen windstoten voor tot 100 km en in het centrum viel in korte tijd bijna 10 cm regen.

Op Long Island werden talrijke bomen ontworteld. Een 19-jarige vrouw kwam daarbij om het leven, terwijl haar man werd gewond, doordat bomen op elektriciteits- en telefoondraden stortten, kwamen tienduizenden gezinnen op Long Island zonder stroom en telefoonverbinding te zitten. De verder in kracht afnemende storm richtte ook veel schade aan in de staten Connecticut en New Jersey. Bridgeport een industriestad van 155.000 inwoners in Connecticut, was dinsdagochtend ook van elektriciteit verstoken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.