+ Meer informatie

Vrachtwagen in Thailand ontploft: al 171 doden

1 minuut leestijd

BANGKOK (DPI) - In Thailand is het dodental als gevolg van een ontploffing van een vrachtwagen met dynamiet opgelopen tot 171.

Zesenderig mensen worden nog vermist. Dat hebben provinciale autoriteiten in het zuiden van Thailand vanmorgen bekendgemaakt. De vrachtwagen met dynamiet sloeg vrijdag over de kop. Het ongeluk gebeurde in een scherpe bocht van de weg, op 60 kilometer van de stad Phang-Nga, even ten noorden van het vakantie-eiland Phuket. Het dynamiet ontplofte pas ongeveer een uur nadat de vrachtwagen over de kop was geslagen.

De meeste slachtoffers vielen dan ook onder mensen die naar het ongeluk kwamen kijken. Door de kracht van de explosie werden zo'n 50 huizen in de omgeving verwoest.

Vorig jaar september kwamen in Thailand nog 80 mensen om het leven toen een vrachtwagen met vloeibaar gas verongelukte op een drukke kruising in Bangkok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.