+ Meer informatie

Mogelijk enquête in parlement over opwerkingscontracten

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Eerste kamer heeft dinsdag besloten om het debat over de overeenkomsten tussen Nederland met Gröot-Brittannië en Frankrijk over de import van radio-actief afval uit te stellen tot dinsdag 2 juni.

Op die dag zal ook moeten worden beslist over een verzoek van de senatoren Mol (PvdA), Trip (PPR) en Vis (D'66), om een parlementaire enquête te houden naar de geheime opwerkingscontracten van de exploitanten van de kerncentrales in Borssele en Dodewaard met Britse en Franse opwerkingsmaatschappijen — de BNFL en Cogema — waarin de optie van de opwerkingsfabrieken om radio-actief afval terug te sturen naar Nederland is vastgelegd.

Tegen de toezegging van Nederland — geregeld in de internationale overeenkomsten — om daarvoor de benodigde importvergunningen te verlenen is in de Tweede kamer al verzet gerezen van de zijde van de oppositie die meent dat het parlement inzage in de geheime opwerkingscontracten moet krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.