+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

H. Folkers e.a., Ik geloof. Werkboek voor katechisanten. Deel 2b, en

M.E. Hoekzema/J. Meerveld, Ik geloof. Handleiding voor de katecheet. Deel 2b. Uitg. De Vuurbaak, Barneveld 1988.

C. van Atten e.a., Leer ons geloven, uit de reeks Rondom de Bijbel. Deel 5. Uitg. Buijten & Schipperheijn, Amsterdam 1988.

Dit zijn weer nieuwe deeltjes van de reeks leerstof voor de catechese. De eerstgenoemde uitgaven zijn van vrijgemaakte zijde, de tweede uitgave is van chr.geref./ned.geref. zijde. Zij behandelen bijna dezelfde zaken. Ik geloof gaat over Zo. 17–24 van de Heid. Catechismus en Leer ons geloven over het Credo, Zo. 9–22. Wie beide reeksen vergelijkt vindt veel overeenkomst. Ik denk dat het mogelijk zou zijn dat de auteurs van beide reeksen contact met elkaar zouden opnemen en de uitgaven op elkaar gaan afstemmen of zelfs ineen laten smelten. Waarom zou dat niet kunnen? Ook deze deeltjes zijn zeer geschikt voor de catechisaties vanaf 14 jaar. Hier wordt prachtig werk geleverd! Bij het deeltje van vrijgemaakte zijde is er ook nu weer een handleiding voor de catecheet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.