+ Meer informatie

Brand Tiel eist vijfde slachtoffer

1 minuut leestijd

TIEL — De woningbrand in Tiel, waarbij dinsdag een vrouw en drie kinderen om het leven kwamen, heeft een vijfde slachtoffer geëist. Het is de anderhalf jaar oude Cindy van Velzen, die gisteren aan haar brandwonden overleed.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft de politie gisteren stopgezet. Duidelijk is dat de brand op de overloop van de eerste verdieping is begonnen. „Waarschijnlijk* heeft een van de kinderen daar met vuur gespeeld, maar zeker weten doen we het niet. Het is een veron-' derstelling", aldus plaatsvervangend' korpschef A. Bel. Het technisch onderzoek heeft uitgewezen dat de, brand in elk geval niet is ontstaan door kortsluiting, een elektriciteits-, storing of een ontploffing van de pas twee jaar oude cv-installatie op zol-J der.

Alleen de vader van het gisteren overleden meisje, de 24-jarige hoofdbewoner J. van Velzen, bleef bij de brand ongedeerd. Met hulp van om-' wonenden wist hij via een raam op de eerste verdieping aan de vlammen te' ontsnappen. De toestand van het an-' derhalf jaar oude meisje Priscilla Kat is nog steeds kritiek.

De 22-jarige moeder van dit meisje en haar twee broertjes kwamen dins-' dagmorgen om in de vlammenzee op' de zolderverdieping. De familie,' waarvan de vader 's morgens vroeg' , naar zijn werk was gegaan, woonde' tijdelijk in bij de familie Van Velzen.' Van deze familie zijn twee kinderen overleden. Mevrouw Van Velzen was op het moment van de brand nietthuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.