+ Meer informatie

OM stopt met IRA-zaak

1 minuut leestijd

ROERMOND (ANP) - Het openbaar ministerie ziet in het IRA-proces af van cassatie en hoger beroep. Een woordvoerder van het OM heeft dit vanmorgen meegedeeld. Daarmee is in Nederland definitief een punt gezet achter de strafvervolging van Sean Hick, Paul Hughes, Donna Maguire en Gerard Harte.

Het viertal werd verdacht van het doodschieten van twee Australische toeristen op de Markt in Roermond. Ook zouden ze hebben deelgenomen aan activiteiten van een criminele organisatie, de IRA. In beide strafzaken werden ze vrijgesproken.

Het gerechtshof in Den Bosch sprak de Ieren onlangs wegens gebrek aan bewijs vrij van de dubbele moord. Volgens procureur-generaal mr. F. van Straelen gaat het om een zogenaamde „zuivere vrijspraak". Het is niet mogelijk om daartegen in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.