+ Meer informatie

Langste kabel uit één stuk in de Qosterschelde

1 minuut leestijd

MIDDELBURG — De Provinciale Zeeuwse Energiemaatschappij (PZEM) zal binnenkort de langste 50.000-volt-waterkabel, die ooit in één lengte vervaardigd is, in de bodem van de Oosterschelde laten verdwijnen.

De kabel, 4,5 kilometer, vormt het sluitstuk in een ring van hoogspanningstransportleidingen tussen ZuidBeveland, Schouwen-Duiveland en Tholen. "Een kleine vloot van vaartuigen, waaronder enkele zeer speciale, zal de kabel in een zorgvuldig bepaald tracé, dat grofweg tussen Yerseke en St. Maartensdijk loopt, in de bodem neervlijen. Tegelijk met de kabel zal er een telecommunicatiekabel worden gelegd.

Met het totale project, dat de elektriciteitsvoorzieningen van Tholen voor lange tijd optimaal moet verzekeren, is een bedrag van bijna negen miljoen gulden gemoeid, waarvan ongeveer vier miljoen in het „natte" deel van het werk gaat zitten.

De PZEM verwacht dat tegen het eind van dit jaar de hoogspanningsring waarin Tholen wordt opgenomen, in bedrijf zal kunnen zijn. In 1978 werd het eerste deel van de ring gelegd, door hetMastgat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.