+ Meer informatie

Leerlingen bouwen aan woningen in Beekbergen

Voor bejaarden en kleine huishoudens

2 minuten leestijd

BEEKBERGEN/LIEREN . — De twaalf te bouwen woningen aan de Wolterbeekiaan in Beekbergen zullen door leerlingen van de Stichting vakopleiding bouwbedrijf worden gebouwd. Dit is de tweede keer dat er in deze plaats een leerlingbouwplaats komt. De eerste was die bouw van de woningen aan de Dorpsstraat tegenover de Hervormde kerk.

Aan de Wolterbeekiaan komen twaalf zogenaamde gestapelde woningen. Het zijn zes benedenwoningen voor bejaarden en zes bovenwoningen voor kleine huishoudens. Dit project zullen de leerlingen van de vakopleiding bouwbedrijf aanpakken onder leiding van aannemer Reinbouw in Dieren.

De heren D. Buwalda van de Stichting vakopleiding bouwbedrijf: „Van de leerlingen hebben sommigen reeds een jaar bij een aannemer gewerkt en anderen zijn nu van de technische school af. Hun opleiding bestaat uit een dag per week naar de streekschool in Apeldoorn en vier dagen werken op de bouw. Door deze praktijkervaring worden de jongens goed voorbereid voor de toekomst".

mm^mmk' Goed werk
Op de bouwplaats in Beekbergen zullen waarschijnlijk acht tien metselaars en tien twaalf timmerlieden te werk worden gesteld.. „De hele bouw staat onder begeleiding zodat als er wat verkeerd wordt gedaas het direct wordt gecorrigeerd. Over het algemeen wordt er dan ook een goed produkt afgeleverd. Wij zijn bij dat de woningbouwvereniging „Beter Wonen" deze mogelijkheid heeft geboden", aldus de heer Buwalda.

De woningen aan de Wolterbeekiaan maken deel uit van een standaardplan voor de gemeente Apeldoorn dat de bouw van 260 woningen omvat. Deze huizen zullen worden gebouwd in Loenen, Beekbergen, Lieren, kern Apeldoorn en Uddel. Op Apeldoorn na is de opdracht voor de bouw verstrekt door de woningbouwvereniging „Beter Wonen" te Loenen.

In Beekbergen en Lieren komen 45 woningwetwoningen. Aan een nieuw aan te leggen weg die komt in de westelijke richting van de Lierderstraat te Lieren worden zes eengezinswoningen gebouw, van het type twee-onder-eenkap.

Gehandicapten

Aan de Minnekenweg en de Keizersmantel in Beekbergen komen respectievelijk twaalf en vijftien eengezinswoningen. De woningen krijgen een Zhuiskamer, drie slaapkamers en eer ruime vliering.

Eind mei hoopt men met de bouw te kunnen beginnen. De bouwtijd is onge. veer acht maanden. De woningen zijn bestemd voor degenen die sociaalen/of economisch gebonden zijn. De huur zal voor de eengezinswoningen •ongeveer 480 gulden per maand bedra» igen. Voor de stapelbouw zal dé huur voor de benedenwoningen 375 gulden en voor de bovenwoningen 400 gulden per maand.

Gehandicapten kunnen subsidie krijgen als er veranderingen moeten worden aangebracht. Als bewoners zich nu reeds daarvoor melden liij de woningbouwvereniging „Beter Wonen" in Loenen kan er van te voren bij de bouw rekening met hun wensen gehouden worden.

De gemeenteraad stelde onlangs een krediet van. 332.000 galden bescbikbaarvoor het bouwrijp maken van de terreinen. Hiermee is inmiddels begonnen. •'• v^A-'"?.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.