+ Meer informatie

Zeker miljoen schade door hoog water

1 minuut leestijd

ALMELO — De hoge waterstand in maart heeft in het gebied van het waterschap Regge en Winkel voor zeker een miljoen gulden schade veroorzaakt.

Het gaat hier om een voorlopige schatting omdat de balans van de totale schade nog niet is opgemaakt. Door de hoge waterstand en de grote stroomsnelheid zijn taluds ingezakt, paden langs waterwegen onbegaanbaar geworden en stuwen weggeslagen. Het waterschap is voor dit soort schade niet verzekerd. Wel wordt elk jaar in de begroting rekening gehouden met aantasting van taluds en dergelijke in de winter, maar die reservering is dit jaar onvoldoende om de ontstane beschadigingen te herstellen.

Ook andere waterschappen in Overijssel meldden schade maar die is nog • niet getaxeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.