+ Meer informatie

"Nog te veel brommers op fietspad"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Brommers mogen nog in te veel gemeenten niet op de rijbaan, vindt de Fietsersbond. Uit een onderzoek van de bond in 65 gemeenten blijkt dat de gemotoriseerde tweewielers in 44 procent van de gemeenten vaak nog op het fietspad moeten blijven.

Sinds december 1999 mogen gemeenten bromfietsers toelaten op de rijbaan. De Fietsersbond denkt dat hier nog weinig van terechtkomt omdat het aantal ongelukken met bromfietsers vorig jaar in tegenstelling tot de verwachting niet is gedaald.

Ook over de nieuwe voorrangsregeling voor fietsers en ander langzaamverkeer heeft de Fietsersbond klachten. Gemeenten hebben naar het oordeel van de bond met borden en haaientanden plotseling meer voorrangswegen gecreëerd. Daardoor ontstaan soms "racebanen die nauwelijks meer over te steken zijn." Een op de tien gemeenten zou te weinig doen om knelpunten op te lossen. Met voorrang voor fietsers op rotondes binnen de bebouwde kom gaat het wel goed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.