+ Meer informatie

Kandidatenlijst H Centrumpartij niet geldig

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het anti-fascfe« mecomité Utrecht heeft van vijftien mensen die de kandidatenlijst van de Centrumpartij hadden on-V dertekend de verklaring ontvangen dat ze die handtekeningen terugtrekken.

Inmiddels heeft het PPR-kamerlid Waltmans voor volgende week woensdag een. spoedbijeenkomst aangevraagd van de vaste kamercommissie ontwikkelingssamenwerking vanwege de affaire.

Hun was volgens het comité verteld, dat de Centrumpartij is opgericht door bekende personen uit CDA, PvdA, D'66 • en WD. Doordat de Centrumpartij in Utrecht 27 handtekeningen had zit ze er nu dertien onder de vereiste 25.

Volgens het anti-fascismecomité kan het hoofdstembureau Utrecht nu niets anders doen dan de kandidatenlijst ongeldig verklaren. Datzelfde is volgens, . het comité het geval met de lijst van dé . Nederlandse Volksunie. Daarop stonden 37 handtekeningen, waarvan er in-;"' middels zeventien zijn ingetrokkeft ", door mensen die zich misleid voel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.