+ Meer informatie

Spoorwegen

1 minuut leestijd

In deze wijziging is alleen voor de bezittingen van de NS een vrijheidsbepaling opgenomen. Wel werd al in 1974 door de raad besloten ook de eigendommen van de NS onder belastingheffing onder te brengen. Voor de eerste twee belastin^aren 1976 en 1977 werd deze verordening onder normale wijze door de Kroon goedgekeurd. Voor de daarVriistellinSen opvolgende jaren werd echter geen toestemming verleend de belasting te heffen van de door de gemeente lopende spoorbaan. In ieder geval tot de tijd dat de Kroon een definitieve uitspraak zal hebben gedaan zullen de NS zijn vrijgesteld van het betalen van onroerendgoedbelasting aan de gemeente Staphorst.

De gemeenteraad van Staphorst heeft destijds nog een groot aantal vrijstellingsbepalingen aan genoemde vrijstellingsgroepen toegevoegd. Zo waren volgens de gemeenteverordening alle voor de publieke diensten bestemde onroerende goederen, ongeacht hun eigenaar, van de belastingheffing uitgezonderd. Dit goldt ook voor openbare land- en waterwegen, rioleringswerken en rioolwaterzuiveringsinstallaties, militaire objecten en schoolgebouwen. Omdat het ook voor de gemeente Staphorst noodzaak is ge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.