+ Meer informatie

Kamper kogge zet koers naar 'oranje' Doesburg

1 minuut leestijd

KAMPEN - Na vier jaren bouwen is de reconstructie van de Kamper hanzekogge bijna voltooid. Het middeleeuwse schip wordt nu vaarklaar gemaakt. De eerste tocht heeft de Hanzestad Doesburg als doel.

Ter gelegenheid van het bezoek van koningin Beatrix aan Doesburg zal de Kamper hanzekogge op 30 april afmeren aan de kade van Doesburg. Het publiek kan dan kennismaken met het schip in vol ornaat. Een primeur, want tot op heden heeft de hanzekogge zijn thuisbasis in Kampen nog niet verlaten.

De kogge was in de late Middeleeuwen het eerste zeevarende vrachtschip en het transportmiddel dat handel tussen verschillende steden van het Hanzeverbond mogelijk maakte.

Op zaterdag 25 april worden de trossen losgegooid en begint de tocht naar Doesburg over de IJssel. De kogge wordt stroomopwaarts door een sleepboot getrokken. Het schip maakt een tussenstop in de Hanzestad Deventer.

Op 30 april ligt de Kamper kogge met gehesen zeilen -als het weer het toelaat- afgemeerd aan de IJsselkade in Doesburg, pal naast het schip dat koningin Beatrix naar Zutphen -ook een Hanzestad- zal brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.