+ Meer informatie

Rotterdam treedt nog niet toe tot Klimaatverbond

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - B en W van Rotterdam hebben besloten nog niet toe te treden tot het zogeheten Klimaatverbond voor behoud van de aardadmosfeer. Het verbond is een milieuactie van de overkoepelende organisatie van de Indianen van het Amazonewoud. Men wil het tropisch regenwoud behouden door het ontstaan van broeikasgassen tegen te gaan.

De vereniging Mileudefensie had de gemeenteraad gevraagd het Klimaatverbond te ondertekenen. Hoewel Rotterdam het doel van het verbond van harte onderschrijft, willen B en W voorkomen dat zij een loze belofte doet. „Deelname aan het verbond kan alleen plaatsvinden als concrete maatregelen getroffen worden", aldus B en W. Ondertekening van het Klimaatverbond zou onder meer inhouden dat Rotterdam belooft de uitstoot van koolstofdioxine (COi) tot het jaar 2010 per hoofd van de bevolking te halveren. Dat kan het Rotterdamse gemeentebestuur echter niet hard toezeggen.

Rotterdam wil eerst onderzoek over de te nemen maatregelen en de rol van de gemeente daarin. B en W wijkt met de nu genomen beslissing af van het advies van de gemeenteraadscommissie voor milieu.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.