+ Meer informatie

*Ontvoerde moslimleider duikt plotseling weer op

1 minuut leestijd

GRENOBLE/PARUS - Op even raadselachtige wijze als hij afgelopen vrijdag Is verdwenen. Is Abdul Farld Gabtenl, oprichter en leider van de kleine fundamentalistische moslimvereniging "La Volx d'Islam" (De Stem van de Islam) woensdag opgedoken in Grenoble. 1 Volgens de moslimvereniging zouden drie politiemannen in burger Gabteni en zijn vrouw vrijdagmiddag hebben aangehouden op een paar honderd meter van zijn woning in Grigny bij Parijs. Hij was toen onderweg naar Parijs om de laatste voorbereidingen te treffen voor een rouwbijeenkomst ter ondersteuning van de „islamitische martelaren in Azerbeidzjan" voor de ambassade van de Sowjet-Unie. De politie had die demonstratie verboden. Toen "La Voix d'Islam" de bijeenkomst toch doorzette, werden zestig betogers ge-

arresteerd. De aanhangers van de organisatie beschuldigden de geheime diensten van Frankrijk en Israël ervan de' ontvoering van Gabteni en zijn vrouw op touw te hebben gezet.

Ondanks de nodige twijfels gelastte de procureur in Versailles een onderzoek. Het plotselinge opduiken van Gabteni heeft de scepsis vergroot, te meer daar hij een schuld heeft van een miljoen francs (330.000 gulden), vopral aan de PTT. De moslimleider, die persoonlijk aansprakelijk is, had de gewoonte een niet aflatende stroom telegrammen met religieuze boodschappen en politieke verklaringen te doen uitgaan. DS. G. SCHIPAANBOORD

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.