+ Meer informatie

Vorstelijk

1 minuut leestijd

Prins Willem Alexander was 24 juni aanwezig in het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen Bronbeek in Arnhem bij de herdenkingsreünie van oud-werkers aan de spoorweg tussen Birma en Siam. Hij legde er een bloemstuk bij het Birmagedenkteken ter nagedachtenis aan de vele doden die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de aanleg van deze zogenaamde Dodenlijn. Elke twee meter van deze vierhonderd kilometer lange spoorlijn kostte één mensenleven. De prins sprak met enkele voormalige Birmaspoorwegwerkers.

Beladen met bloemen liep de Koningin door de straten van de "Drechtoever"- gemeenten waar ze 23 juni een streekbezoek bracht. Zwijndrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht stonden op het programma, waar vooral -zoals bij een streekbezoek gebruikelijk- veel bedrijven werden bezocht. Maar op de route konden de massaal toegestroomde kijkers de Koningin ook begroeten. En geschenken overhandigen. Terwijl een bruidspaar zelfs een koninklijke felicitatie in ontvangst mocht nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.