+ Meer informatie

Handel in kinderbloed in Bolivia

1 minuut leestijd

LA PAZ (DPA) Artsen en eigenaren van medische klinieken hebben in de Boliviaanse stad La Paz voor weinig geld grote hoeveelheden bloed afgenomen van in de stad werkende schoenpoetsertjes.

Het bloed van deze kinderen, die in leeftijd variëren van 12 tot 16 jaar, hebben ze vervolgens met veel winst aan ziekenhuizen kunnen verkopen. Volgens een mededeling gisteren van het openbaar ministerie zijn vier handelaren gearresteerd.

Voor één liter bloed kregen de schoenpoetsertjes tussen de één en zes dollar uitbetaald. Het bloed werd vervolgens voor circa veertig dollar doorverkocht. Een kind, dat duidelijk te lijden had aan bloedgebrek, zei dat hij verscheidene malen grote hoeveelheden bloed had afgestaan om zo wat bij te verdienen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.