+ Meer informatie

Reis Stanislaw Dubois vordert

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De reis van het gehavende Poolse vrachtschip „Stanislaw Dubois" (8679 bruto ton) naar de Botneycut, een vijfenvijftig tot zeventig meter diepe plek ten zuiden van de Doggersbank, vordert gestaag.

Het wrak met de explosieve lading carbid wordt met een snelheid van drie mijl per uur in noordelijke richting gesleept. Een woordvoerder van het slepers- en bergingsbedrijf SmitInternationale. verwacht dat het schip in de loop van vandaag op de plaats van bestemming aankomt. ,,Volgens het contract met de Poolse eigenaar houden dan de diensten van de slepers op. De opdracht het schip te laten zinken heboen wij echter niet", zo zei hij. Ook bij rijkswaterstaat wordt gezegd dat de reder, de „Polish Ocean Lines" ter plaatse moet beslissen wat er met het schip gebeurt. Het is volgens een woordvoerder niet onmogelijk dat de reder bijvoorbeeld nog de lading van boord zal laten halen.

In de buurt van de Stanislaw Dubois varen nog steeds het marinefregat „de Callenburgh" en het oliebestrijdingsvaartuig ,,Smal Agt". De laatste zal volgens rijkswaterstaat proberen de stookolie uit de pool te verwijderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.