+ Meer informatie

Actieplan: Voer hondenpenning en poepzakje in

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Nederlandse Vereniging van Reinigingsdirecteuren (NVRD) wil de Invoering van een hondepenning en de algemene verkrijgbaarheid van het hondenpoepzakje in de supermarkt.

Beide doelstellingen maken deel uit van een actieplan dat de vereniging heeft opgezet ter oplossing van het hondenpoep-probleem.
De reinigingsdirécteuren startten de strijd tegen de hondepoep met de overhandiging van het door hen samengestelde Handboek Bestrijding Overlast vandaag in Den Haag aan burgemeester J. Noorland van Dordrecht. 
Het boekwerk bevat een gedetailleerd actieplan en ontwerpen voor affiches en folders, waarvan de gemeenten gratis gebruik mogen maken.
Dordrecht is volgens de NVRD een van de gemeenten die zich in de afgelopen jaren met kracht hebben ingezet om het hondenpoep-probleem op een eigentijdse wijze aan te pakken.
Naar schatting zijn er in Nederland ruim anderhalf miljoen honden.
Met elkaar produceren deze dieren jaarlijks minimaal 160 miljoen kilo uitwerpselen. Dat is genoeg om er 160 voetbalvelden met een laag van twee centimeter mee te bedekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.