+ Meer informatie

Kwartaalgroei economie 2,5 procent

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het volume van het bruto binnenlands produkt (BBP) in het eerste kwartaal van 1991 was 2,5 procent groter dan een jaar eerder.

De volumemutatie van het BBP ten opzichte van het vierde kwartaal van 1990 bedroeg, na seizoencorrectie, -0,6 procent. Deze daling werd echter gemeten ten opzichte van een relatief hoog BBP-niveau in het laatste kwartaal van 1990. Het volume van de totale bruto investeringen in vaste activa was in het eerste kwartaal 6,1 procent lager dan een jaar eerder. Deze daling werd vooral veroorzaakt door produktiestagnatie in de bouwnijverheid, die het gevolg was van de winterse omstandigheden in het eerste kwartaal van 1991.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.