+ Meer informatie

GORCUM

1 minuut leestijd

De keurmeester krijgt elk van de ongeveer 150 runderen en 1500 varkens die wekelijks op het Gorcumse abattoir worden aangevoerd onder ogen. FO» Cor de Cock slachterijen te bewaken komen regelmatig (eens per drie, vier jaar) keurmeesters uit een van de EGlidstaten de slachtinrichtingen inspecteren. Het slachthuis in Gorinchem heeft zojuist een Duitse inspecteur op bezoek gehad. Andersom reizen Nederlandse dierenartsen naar de andere EG-landen om daar ter plekke de slachthuizen te controleren op de internationaal vastgestelde normen. Een werknemer met een wondje ontkomt niet aan de kritische blik van een RW-keurmeester. „Toch is het niet zo dat we als politieagenten rondlopen. We houden ons met controle bezig", aldus RW-directeur Klapwijk.

Het Gorcumse slachthuis, en indirect dus ook de RVV, heeft ook te maken met ritueel slachten door islamieten. Tijdens het offerfeest half juni was het slachthuis speciaal op de slacht van schapen ingesteld. Klapwijk: „De manier van doodmaken is even anders. De wijze van het verdere afslachten is hetzelfde als bij gewoon slachten. We letten erop dat er niet te veel met de dieren wordt gesold en dat scherpe messen worden gebruikt".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.