+ Meer informatie

Rundvleesprijzen dalen niet langer

1 minuut leestijd

APELDOORN - De rundvleesprijzen zijn voor het eerst In maanden niet verder gedaald. Voor de prijsval, die door massale Oostduitse importen werd veroorzaakt, kostte een kilo vlees ƒ 6,20. Gisteren werd bekend dat de kiloprijs is blijven steken op ƒ 5,30.

Volgens bestuurder J. Odink van het Produktschap voor Vee en Vlees (PVV) is • j prijsdaling tot stilstand gekomen .ladat bekend was geworden dat Oost-Duitsland 120.000 tori rundvlees naar de Sowjet-Unie gaat exporteren, hetgeen neerkomt op 480.000 runderen.

De rundvleesmarkt staat onder zware druk vanwege Oostduitse veedumpingen. Nederland werd de afgelopen maanden overspoeld met 12.000 tot 20.000 DDR-koeien. In de DDR moeten zo'n 800.000 koeien opgeruimd worden. Redenen daarvoor zijn de naderende invoering van de superheffing en de overgang naar een meer marktgericht opererende landbouwsector.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.