+ Meer informatie

Cruson-Breskens dienst klacht in bij rechtbank

1 minuut leestijd

BRESKENS — Het Metaaloppervlakte-veredelingsbedrijf Cruson, dat twee weken geleden op last van de Kroon gesloten moest worden, heeft laten weten bij de rechter een klacht in te zullen indienen tegen de Zeeuwse milieu-inspecteur dr. Adriaanse. Deze heeft onlangs de sluiting van het bedrijf geëist, omdat er in bepaalde afdelingen van het bedrijf zonder hinderwet werd gewerkt.

De gemeente Oostburg weigerde aan deze eis gehoor te geven. Daarop tekende dr. Adriaanse beroep aan bij de Kroon, die alsnog de sluiting gelastte. Eén van de gesloten afdelingen werkte met chlorotheen, een ontvettingsmiddel, dat volgens Adriaanse zodanig bij Cruson werd gebruikt dat er kankerverwekkende stoffen zouden vrijkomen.

Volgens het directielid A. van Hanegem van Cruson wordt de stof chloroteen in honderden bedrijven in Nederland gebruikt in precies dezelfde baden als bij Cruson en dat onder goedkeuring van de arbeidsinspectie. Door de onzorgvuldige wijze van handelen van de milieu-inspectie wordt volgens Van Hanegem voortbestaan van een gezond bedrijf ernstig in gevaar gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.