+ Meer informatie

DE AMBTSDRAGER EN DE WEKKER

2 minuten leestijd

Als ambtsdragers hebben wij van God de verantwoordelijkheid ontvangen om leiding te geven in een gemeente. Die gemeente is in veel opzichten verweven met andere gemeenten in ons kerkverband. Er zijn taken die een gemeente niet afzonderlijk kan dragen. Die dragen we gezamenlijk. Maar in zoveel opzichten meer is het kerkverband een gemeenschap. Op de classis en de bredere kerkelijke vergaderingen blijkt dat we ook elkanders lasten dragen, en dat de eigen zegeningen en zorgen ook van de anderen zijn.

Een belangrijk aspect van die gemeenschap is de communicatie over wat ons gezamenlijk bezighoudt. Zoals voor ambtsdragers Ambtelijk Contact een belangrijke specifieke functie vervult, zo dient De Wekker sinds meer dan een eeuw met informatie, toerusting en geestelijke leiding de landelijke kerkelijke gemeenschap. Ambtsdragers zijn daar mede verantwoordelijk voor. De uitgave van dit kerkelijk weekblad staat immers onder het “gezag” van de generale synode.

De redactie van De Wekker geeft daarom met enige vrijmoedigheid haar waarneming weer, dat er hier en daar ambtsdragers in de kerk zijn die geen abonnement op ons blad hebben. Kerkenraden kennen de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief een proefabonnement aan jonge gezinnen of nieuw-ingekomenen in de gemeente aan te bieden. Daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Wil De Wekker optimaal als communicatiemiddel functioneren, dan lijkt het de redactie tamelijk essentieel, dat in ieder geval in alle gezinnen van de kerkenraadsleden wekelijks De Wekker wordt ontvangen.

Op de laatste synode is nogal lovend over De Wekker gesproken. Het gaat ook goed met ons blad. De redactie werkt er gedurig aan om het nóg beter te doen. Mag van onze kant dan ook een beroep op kerkenraden worden gedaan het er op uw vergadering eens over te hebben welke hiaten er aan uw kant zitten? Participatie vraagt altijd om communicatie. En communicatie vraagt om participatie. Daarin herkennen we de gemeenschap der heiligen!

J.W. Maris, hoofdredacteur De Wekker

PS: Abonnementen kunnen worden opgegeven bij:

Dienstenbureau van de C.G.K.

Postbus 334, 3900 AH Veenendaal

tel. 0318 58 23 50, e-mail: lkb@cgk.nl

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.