+ Meer informatie

Joh. Kreijkes: vakantiewoningen, pensions, reizen en dagtochten

3 minuten leestijd

Kreijkes Vakantie Idee slaat zijn vleugels steeds verder uit. Het Sauerland en het Ederbergland zijn nog altijd goed vertegenwoordigd, maar ook aan de Moezel, in het Dillenburgerland, de Eifel, het Zwarte Woud, de Hunsrück, het Odenwald, de Belgische Ardennen en Oostenrijk kunt u kiezen uit vakantiewoningen en pensions.

Het aantal meerdaagse reizen is uitgebreid. Twee jongerenreizen en een "gewone" 15-daagse reis voeren naar Oostenrijk en twee vijfdaagse reizen hebben als bestemming de Moezel en het Ederbergland.

Dagtochten
Het aantal dagtochten is toegenomen tot zes. Nieuw is een natuurtocht door Oost-Nederland en het Münsterland. Nieuw en uniek is volgens Kreijkes de tocht onder leiding van oud-boswachter en schrijver Johan Veenhof. Aan het eind van de dag serveert het echtpaar Veenhof eigenhandig een boerenbrulfte-broodmaaltijd. De dagtochten, inclusief een goed verzorgd afscheidsdiner, variëren in prijs van ƒ 59,50 tot ƒ 87,50.

De gids voor 1992 is zeer overzichtelijk opgezet De pensions en vakantiewoningen zijn per gebied gerangschikt, waarbij een kaartje de ligging van de streek aangeeft. Achter in de gids zijn in enkele tabellen alle gegevens over de objecten opgenomen: prijs, aantal personen, bijkomende kosten, aanwezigheid van bed- en handlinnen e.d en de afstanden tot winkels, zwembad, loipe en skilift.

In de meeste gebieden worden in het hoogseizoen reformatorische diensten belegd.

U kunt de gids aanvragen bij Kreijkes Vakantie Idee, Spoorslag 5,7462 SC Rijssen, tel. 05480-14188. De gids is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als u d.m.v. de ingesloten acceptgiro drie gulden overmaakt voor de verzendkosten.

                              ------------------------------

Ade: 200 woningen in midden-Duitsland

Als u zeker weet dat Duitsland uw vakantieland wordt kunt u kiezen uit de ca. 200 vakantiewoningen die bureau Ade in Ede aanbiedt. Ook in de voormalige DDR zijn huizen te huur, maar Ade wijst er terecht op dat dat geen bestemming is voor de verwende toerist.

De vakantiewoningen zijn klein, eenvoudiger dan we gewend zijn en het sanitair is niet altijd op westers peil. Maar de mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het gebied is rijk aan natuurschoon en cultuur. De gratis gids kunt u aanvragen bij Ade, postbus 400, 6710 BK Ede, 08380-19563.

                              ------------------------------

Bungalowgids van Amicitia
Voor het eerst dit jaar brengt reisbureau Amicitia een aparte bungalowgids uit. De vakantieverblijven in Nederland en Duitsland staan op bungalowparken; in Zwitserland of Hongarije niet.

De uitrusting van de luxe woningen is zonder meer goed en het comfort staat op hoog peil. Dat daar meer voor betaald moet worden dan voor een simpel vakantiehuisje mag duidelijk zijn. Amicitia, postbus 135, 3330 AC Zwijndrecht, 078-125500.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.