+ Meer informatie

TER OVERWEGING

2 minuten leestijd

Drs. Kees Roest. Op het gevaar af. Uitg. Plateau, Barneveld 1998. 77 blz. f 12,50.

Kees Roest is van beroep klinisch psycholoog in het Gereformeerd Psychiatrisch Ziekenhuis ‘de Fontein’ en heeft daarnaast een eigen psychotherapeutische praktijk. Beroepsmatig komt hij veel in aanraking met mensen die last hebben van angst, stress, negatieve gevoelens, fobieën, depressies, neuroses etc. Hij schreef onder andere in het Nederlands dagblad zijn ervaringen onder de rubriek ‘Psyche’.

In dit boekje is een aantal columns verwerkt uit eerder geschreven werk, maar er is ook een aantal toegevoegd. Zijn bedoeling met dit boekje is de mensen te laten zien dat mensen met psychische problemen met zo heel veel afwijken van hen die denken dat ze volkomen gezond en ‘normaal’ zijn. Voor de één kan het een eye-opener zijn, voor de ander een hart onder de riem. Jammer alleen dat de columns te weinig diepgang hebben.

Drs. Bert Reinds, Vader zijn met hart en handen. Uitg. Plateau, Barneveld 1998 80 bIz. f 12,50.

De schrijver Bert Reinds is orthopedagoog en in zijn praktijk komt hij nogal eens vaders tegen die worstelen met het vaderschap. Gezagsverhoudingen zijn met meer vanzelfsprekend en er wordt van de vader meer venwacht dan alleen het zorgen voor inkomen en een dak boven je hoofd. Vaders kunnen kinderen maken en breken. Vanuit die ervaring heeft hij een boekje geschreven met een aantal bruikbare tips voor jonge vaders, maar ook hen die al langer vader zijn en hun rol eens nader willen bekijken, waarbij kritiek op bepaalde rollen en denkwijzen verhelderend werken. Voor veel jonge of aanstaande vaders een bruikbaar boekje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.