+ Meer informatie

Stadsverwarming in Lelystad

1 minuut leestijd

LELYSTAD — De gemeenteraad van Lelystad heeft donderdagavond besloten tot de aanleg van stadsverwarming. Het project gaat ruim 213 miljoen gulden kosten (prijspeil 1979) en zal rond 1990 klaar zijn. De woningen zullen worden aangesloten op de aftap van de Flevocentrale bij Lelystad.

Reeds over enkele maanden zullen de eerste woningen worden stadsverwarmd. Totaal gaat het om tot 'het jaar 2000 18.975 te bouwen huizen voor de 100.000 tot 120.000 mensen, die dan volgens de plannen in Lelystad zullen wonen. Nu telt Lelystad 45.000 inwoners.

Toen de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) dit ontdekte kreeg B. prompt een aanslag en een boete wegens valse aangifte van de inkomstenbelasting. Deze „valse" aangifte van inkomsten werd door de raadsman van de verdachte, mr. M. S. van Werkhoven, bestreden, omdat zij niet uit arbeid zouden zijn verkregen. Een opgeroepen inspecteur van de belastingen verklaarde echter, dat het naar de banken gaan en het uitwerken van de schema's door de belastingen wel als arbeid — door de economische benadering van de belasting—werd gezien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.