+ Meer informatie

Machinefabriek krijgt order van 45 miljoen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Machinefabriek Aarding in Nunspeet gaat 820 drinkwaterwagens voor de Koninklijke Landmacht produceren. Met dit contract, dat onlangs is afgesloten, is een bedrag van 45 miljoen gulden gemoeid, aldus commercieel directeur N. Kleiberg gisteren.

Het is de grootste order uit de geschiedenis van het bedrijf, waar rond 300 mensen werken. De waterwagens, die in drie jaar moeten worden afgeleverd, zullen onder andere worden ingezet achter de Y-4442, de viertonner DAF-vrachtwagen van de landmacht. Aarding heeft zich volgens Kleiberg de concurrentie van het lijf kunnen houden van een Duits bedrijf dat soortgelijke wagens aan de Duitse Bundeswehr heeft geleverd. Aarding heeft nu ook contacten met het Franse leger voor de levering van waterwagens en hoop hiermee zijn vleugels ook in andere NAVO-landen te kunnen uitslaan.

De produktie zal de komende jaren ongeveer een kwart van de activiteiten van Aarding inhouden. Het bedrijf houdt zich verder onder meer bezig met (offshore)constructiewerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.