+ Meer informatie

Nitteluit politieke motieven vermoord

1 minuut leestijd

WENEN — De moord vrijdag op de Weense wethouder Heinz Nittel, de eerste moord op een politicus in Oostenrijk sinds tientallen jaren, is volgens kanselier Bruno Kreisky gepleegd met politieke motieven.

De verklaring van Kreisky volgde op berichten dat de 50-jarige Heinz Nittel, wethouder in Wenen voor verkeers- en energiezaken, al eerder anonieme bedreigingen met de dood had ontvangen. Intussen heeft ook Karl Sekania, minister voor weg- en waterbouw, laten weten dat hij de afgelopen dagen twee telefoontjes heeft gekregen waarin ook hij met de dood werd bedreigd. Het laatste dreigement werd hem een uur voor de moord op Nittel gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.