+ Meer informatie

Industriegebied Schiedam nog zonder water

1 minuut leestijd

SCHIEDAM (ANP) - Bedrijven op het industriegebied 's-Gravenlandsepolder in Schiedam zitten in elk geval tot vandaag nog zonder drinkwater, evenals een aantal bedrijven op het Schiedamse deel van de Spaanse Polder.

In het oostelijk deel van het gebied blijkt het drinkwater nog te zijn verontreinigd met een bacterie. Het Openbaar Nutsbedrijf Schiedam heeft dit gisteren meegedeeld.

Het nutsbedrijf hoopt vandaag in overleg met de inspectie van de volksgezondheid het- westelijke deel van de 's-Gravenlandsepolder en het Schiedamse deel van de Spaanse polder weer van drinkwater te kunnen voorzien. Op het westelijk deel staan 120 bedrijven, in de Spaanse polder 109. Op het oostelijk deel staan 103 bedrijven. Verspreid over beide polders staan ook nog eens 35 woonhuizen -die zijn aangesloten op het waterleidingnet.

Het nutsbedrijf heeft de levering van water vorige week donderdag gestaakt, nadat was vastgesteld dat het water bacterieel was verontreinigd. Sindsdien is het gehele net gechloreerd en doorgespoeld. Het nutsbedrijf hoopte aanvankelijk zaterdag of zondag de levering van water te kunnen hervatten. Uit onderzoek van monsters is echter gebleken dat de verontreiniging nog niet weg was.

Een aantal van de bedrijven heeft zijn produktie inmiddels moeten stopzetten of elders moeten onderbrengen. Het nutsbedrijf probeert de bedrijven met tankwagens van water te voorzien, maar dit is niet voldoende. Tot nu toe heeft een bedrijf juridische stappen ondernomen tegen het nutsbedrijf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.