+ Meer informatie

Speciale krant over mishandelingen

1 minuut leestijd

DINXPERLO - In een oplage van vijfduizend exemplaren wordt morgen in Dinxperlo en omgeving een huis-aan-huis-blad verspreid dat helemaal gewijd is aan de twee mishandelingen die in deze gemeente hebben plaatsgevonden in de afgelopen weken. Dat heeft M. Lieskamp, woordvoerder van de rijkspolitie district Nijmegen, gezegd.

Het gaat om een regulier huisaan-huis-blad, dat deze keer door de rijkspolitie is samengesteld. De PTT zal de kranten ongeadresseerd bezorgen, aldus Lieskamp. De redactie van het huis-aan-huis-blad heeft de speciale editie van de krant gratis beschikbaar gesteld. Volgens Lieskamp heeft de politie gebruik gemaakt van dit aanbod als „laatste poging om helderheid te krijgen in de mishandelingen". De krant zal ook in de Duitse grensregio verspreid worden.

Op 22 juli werd tussen Dinxperlo en De Heurne een vijftienjarig meisje zwaar mishandeld op een onverlicht weggetje. Het meisje fietste naar huis na een discobezoek in Dinxperlo. Zij ligt nog steeds in coma in een Nijmeegs ziekenhuis. In de nacht van zondag op maandag werd op hetzelfde weggetje, ook na discobezoek, in dezelfde discotheek, een 22-jarige jongen aangevallen door twee mannen. De jongen zag echter kans flink van zich af te slaan, zodat zijn verwondingen meevallen. „We denken zelfs dat een van de aanvallers zwaarder gewond is dan het slachtoffer. In de krant vragen we dan ook aan de mensen of ze de afgelopen dagen iemand in hun kennissenkring gezien hebben met onverklaarbare verwondingen", aldus Lieskamp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.