+ Meer informatie

Duitse Kerk in Namibië tegen rassenscheiding

1 minuut leestijd

WINDHOEK — De Duitse Evangelisch-Lutherse Kerk in Namibië heeft voor de eerste maal zich uitgesproken tegen de rassenscheiding in dit door Zuid-Afrika bezette land.

Aanleiding is de weigering van de autoriteiten het zwarte pleegkind van het Duitse predikantenechtpaar Seemüller toe te laten tot de Duitse school in Otjiwarongo.

Dan Seemüller, zwart kind van een Duitse vrouw, werd kort na zijn geboorte door het echtpaar Seemüller geadopteerd. Hij bezit de Westduitse nationaliteit, spreekt uitsluitend Duits en heeft een Duitse culturele achtergrond. De autoriteiten noemen het kind echter een kleurling.

De Duitse Lutheranen in Namibië beroepen zich in hun protest op de uitspraak van de Algemene vergadering van de Lutherse Wereldbond (Dar es Salaam, 1977): „Kerken moeten openlijk en ondubbelzinnig het apartheidssysteem in Zuidelijk Afrika verwerpen".

De Namibische Kerk roept alle gemeenten op zich in deze zin over de rassenscheiding in Namibië te bezinnen. De resultaten hiervan zullen in oktober op een bijzondere synodezitting worden besproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.