+ Meer informatie

Jubileum „Rehoboth" school Moerkapelle

Rommelmarkt voor projekt in Haïti

2 minuten leestijd

MOERKAPELLE — De afgelopen dagen bruiste het van activiteiten in het Zuidhollandse dorp Moerkapelle. Dit alles ter gelegenheid van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Christelijke lagere school „Rehoboth".

Woensdag begon het al met een feest voor de leerlingen, waarbij zij gezamenlijk de maaltijd gebruikten, 's Avonds was er toen een bijeenkomst voor de bestuurs-, oudercomissie- en personeelsleden van „nu".

Op koninginnedag werd in het centrum van Moerkapelle op het Raadhuisplein een rommelmarkt gehouden. De opbrengst was bestemd voor het jubileumprojekt: „Moerkapelle bouwt een school voor Haïti".

Gisteren vond het officiële herdenken plaats. De jubileumcommissie was dankbaar dat velen aan de uitnodiging gehoor gegeven hadden, 's Middags was er een bijeenkomst in de school met oud-leerkrachten en oud-bestuursleden en verdere genodigden. Gisteravond was er in de kerk van de Gereformeerde Gemeente (deze kerk heeft de meeste zitplaatsen) een herdenkingsbijeenkomst.

In deze dienst spraken de oud-leerling ds. H. Hofman, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Gorinchem, en ds. J. Harteman, hervormd predikant te Moerkapelle, namens de plaatselijke kerken. Na afloop van deze dienst was er in het schoolgebouw een reünie, voor iedereen die bij de school betrokken is geweest.

Op 1 mei 1906 werd deze christelijke school te Moerkapelle geopend met 1 hoofdonderwijzer, 1 leerkracht en zestig leerlingen. Anno 1981 zijn dat dertien vaste leerkrachten, diverse part-time leerkrachten, een conciërge en 340 leerlingen. Ook heeft men een kleuterschool met vijf vaste leerkrachten.

Ter gelegenheid van dit jubileum is een boekje „Van TOEN naar NU" verschenen van de hand van het hoofd van de school de heer C. L. M. van Noort. Belangstellenden kunnen voor de prijs van ƒ 10,- (+ de verzendkosten) een exemplaar bestellen bij het adres van de school: Raadhuisstraat 38, 2751 AV Moerkapelle (telefoon 01793-1284 b.g.g. 1603).

Na een inleidend woord van de heer Van Noort komt de voorzitter de heer Jac. Bac aan het woord. In hoofdstuk 2 biedt burgemeester A. W. Lips van Moerkapelle z'n gelukwensen aan. Vervolgens treffen we gegevens aan over de oprichting van de school in hoofdstuk 3.

In hoofdstuk 4 het een en ander over de bestuursleden. Daarna komt het personeel aan de beurt. Zowel van de bestuursleden als van de leerkrachten en schoolklassen zijn heel wat foto's in dit goed verzorgde boekje opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.