+ Meer informatie

Litouwen wil olie uit Noorwegen

1 minuut leestijd

OSLO - De Sowjetrepubliek Litouwen wil olie en andere energieprodukten kopen van Noorwegen om zo een alternatief te hebben voor de goederen uit de Sowjet-Unie.

Ook is de Baltische republiek bereid om een speciale handelsmissie in de Noorse hoofdstad Olso op te zetten. Dit deelde de president van Litouwen, Vytautas Landsbergis, gisteren mee op een persconferentie. „We denken daarbij aan speciale goederen, zoals olieprodukten en brandstoffen", zei hij. Andere handelsmogelijkheden kunnen liggen op het gebied van samenwerkingsverbanden, technologie en kredieten. De rebelse Sowjetdeelstaat moet daarbij de financiering van de invoer nog regelen. Al in april verklaarde de Noorse regering dat de uitvoer van olie naar Litouwen niet gesubsidieerd zal worden, hoewel de republiek vrij was om toch produkten te kopen van Noorse oliemaatschappijen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.