+ Meer informatie

IJsselmuiden start Tankslag bovengronds

1 minuut leestijd

IJSSELMUIDEN - Als eerste gemeente in Nederland is IJsselmuiden begonnen met het stimuleren van het gebruik van lekbakken onder bovengrondse olietanks. In het kader van de actie Tankslag Bovengronds is de eerste lekbak gistermiddag officieel geplaatst op het erf van mllieuwethouder K. Meuleman in het kerkdorp Wilsum.

Lekbakken zijn bedoeld om olie op te vangen die door morsen of door een calamiteit uit de tank stroomt. Ze zijn landelijk verplicht geworden in de Hinderwet en in het besluit melkrundveehouderij. IJsselmuiden biedt de lekbakken met korting aan, die mogelijk is doordat de gemeente de bakken bij vele tientallen heeft ingekocht. Van de 190 aangeschreven bedrijven hebben er inmiddels zestig een lekbak besteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.