+ Meer informatie

Ogen de provincie Overijssel Sa"rworde™|lT^^'"'"^^" in de toekomst best tot het ___^_____________

1 minuut leestijd

NIEUWPOORT — Voor de derde maal werd het voorstel van b. en w. om een uitkerings- en pensioenverordening voor de wethouders in het leven te roepen door de raad van Nieuwpoort in behandeling genomen. Nu echter is dit voorstel in tegenstelling tot de vorige twee keer aangenomen. De PCK- en SGPfractie echter bleven op het standpunt staan dat gezien de grootte van de gemeente Nieuwpoort en de financiële positie het niet verantwoord is deze regeling in het leven te roepen.

verleden mag gaan behoren. Niet alle raadsleden gaven echter hun instemming. Van de negen man tellende SGPfractie waren er zeven tegenstanders. Voorstanders waren beide wethouders van de SGP en de voltallige fracties van de PvdA, het CDA, DSR en RPF.

De fractieleden van de SGP, die tegen het voorstel van het college van b en w stemden, hadden als motief: onduidelijkheid en de hoge kosten die de vorming van de provincie met zich mee zouden brengen.

„Het is een sprong in het duister", stelde het fractielid J. Boers,, die directe steun kreeg van zijn fractiegenoot D. Kreijkes die het een avontuur vond. „De maatschappelijke relaties zijn kennelijk meer in trek dan de mentale relaties en daar hebben wij grote moeite mee", verduidelijkte hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.