+ Meer informatie

Bomaanslag in Baskenland

1 minuut leestijd

SAN SABASTIAN - Twee leden van de paramilitaire Guardia Civil zijn vandaag zwaar gewond geraakt door een bomontploffing bij een douaneterrein in de haven van Pasajes, 10 kilometer ten oosten van San Sebastian, in Spaans Baskenland.

Een woordvoerster van de provincie verklaarde dat de bom, die was geplaatst op een geparkeerde motorfiets, met behulp van afstandsbediening tot ontploffing werd gebracht toen de twee agenten voorbij liepen. Een van de twee verloor een been, de ander liep ernstige snijwonden op aan beide benen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar de politie verdenkt de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.