+ Meer informatie

Ds. Schinkelshoek overleden

1 minuut leestijd

BEEKBERGEN — Geheel onverwachts is donderdagmorgen ds. J. Schinkelshoek, predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Stavenisse, overleden. De predikant stond gereed om een ziekenbezoek af te leggen toen hij door een hartstilstand werd getroffen en enige tijd later overleed.

Ds. Schinkelshoek werd op 8 april 1916 te Capelle a/d IJssel geboren. Op 52-jarige leeftijd werd hij toegelaten door de Commissie van onderzoek om in de Oud Gereformeerde Gemeenten te gaan proponeren. Twee jaar later (mei 1970) volgde zijn bevestiging als lerend-ouderling te Kampen. In deze gemeente werd hij op 14 juni 1973 tot predikant bevestigd, waarna hij Kampen in januari 1979 verwisselde voor Stavenisse.

Reeds vorig jaar was ds. Schinkelshoek ernstig ziek. Daarvan enigszins hersteld sprak hij de laatste maanden weer regelmatig in de vacante gemeenten.

De overleden predikant was voorzitter van de regionale stichting tot instandhouding van scholen uitgaande van de Oud Geref. Gem. in Ned. en Geref. Gem. in Ned.

De begrafenis zal maandag a.s. plaatsvinden op de begraafplaats te Stavenisse. Vooraf wordt een rouwdienst gehouden waarin ds. C. Smits van Hardinxveld-Giessendam hoopt voor te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.