+ Meer informatie

Akkoord over Sinaï lijkt nabij

1 minuut leestijd

JERllZALEM — De Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken, Michael Sterner, en de Israëlische minister van buitenlandse zaken Yitzhak Sjamir, hebben zich dinsdag zeer optimistisch getoond over het sluiten van een akkoord tussen de Verenigde Staten, Egypte en Israël over de vorming van een multinationale vredesmacht in de Sinat na het definitief vertrek van Israël in april 1982.

„Wij naderen het sluiten van een akkoord", zei Sterner tegen journalisten. Volgende week zal er voor het eerst een tripartite ontmoeting op politiek niveau over deze kwestie in Cairo worden gehouden. Een driezijdige ontmoeting op militair niveau is kort geleden in Washington gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.