+ Meer informatie

Vrouw steekt huis met haar kinderen erin in brand

1 minuut leestijd

VAALS (ANP) - De politie heeft gisterochtend een 42-jarige vrouw uit Vaals gearresteerd, die haar woning aan de Jos Francottestraat in brand had gestoken. De vrouw stichtte de brand terwijl haar twee kinderen van twaalf en veertien jaar nog in huis waren.

De twee jongens wisten het huis tijdig te verlaten. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand tot de woonkamer te beperken.

De vrouw, die volgens de politie labiel was, heeft de brandstichting bekend. Zij is op verdenking van poging tot doodslag in verzekering gesteld. De vrouw wordt maandag voorgeleid. Gisteren zijn hulpverleners gesprekken met haar begonnen. Zij brengen voor maandag advies uit aan de officier van justitie.

De politie benadrukt dat de vrouw willens en wetens niet alleen haar kinderen, maar ook de andere bewoners van het flatgebouw in levensgevaar heeft gebracht. De kinderen zijn tijdelijk ondergebracht bij hun vader, die gescheiden van de vrouw leeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.