+ Meer informatie

Rechter: Onnodig geweld gebruikt op Tempelberg

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AP) - Hoewel hij van mening Is dat sommige politieagenten onnodig het vuur hebben geopend op Palestijnse demonstranten, heeft een Israëlische rechter gisteren geoordeeld dat er te weinig bewijs bestaat om leden van de veiligheidspolitie In staat van beschuldiging te stellen wegens de gewelddadige dood van zeventien Palestijnen vorig jaar oktober op de Tempelberg in Jeruzalem.

Na een acht maanden durend onderzoek kwam rechter Exra Kama tot de conclusie dat agenten van de veiligheidspolitie zich voor een „reëel gevaar" zagen geplaatst tijdens de rellen, maar dat anderen „zonder redelijke noodzaak" het vuur openden. Het bewijs hiervoor was volgens de rechter echter niet hard genoeg om de agenten ter verantwoording te roepen. Het oordeel van de rechter is een stuk harder dan de uitkomst van het onderzoek dat de Israëlische regering liet uitvoeren naar aanleiding van de rellen. Daarin werd het gebruik van geweervuur gerechtvaardigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.