+ Meer informatie

Sluiting Ënkabad Ede definitief

GOOR Nijverheidsweg 2 05470-741 12

1 minuut leestijd

EDE De discussie rond de sluiting van het-Enkabad in Ede blijft de Edese politici bezighouden. Ook gisteravond kon de gemeenteraad na lang beraad niet meer doen dan een principebesluit nemen om het Enkabad te sluiten en daarvoor in de plaats het binnenbad De Peppel met een buitenbad uit te breiden.

Deze reorganisatie betekent dat de buitenbaden in Bennekom en Lunteren kunnen blijven bestaan. De operatie moet deels betaald worden uit de verkoop van de grond van het huidige Enkabad. Omdat dit op een interessante plek vlakbij het NS-station ligt, rekent de gemeente Ede op een aardige opbrengst.

De gemeenteraad is om financiële redenen overtuigd van de noodzaak van sluiting van het Enkabad. De vage garantie van wethouder H. Hoijtink dat in Ede altijd een zwemplaats open zal blijven, was voor de raad genoeg. De SGP is als enige fractie tegen. Zij meent dat de gemeente Ede ook na sluiting van het Enkabad voldoende zwemmogelijkheden overhoudt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.