+ Meer informatie

Zeker

2 minuten leestijd

„En met Zich nemende Petrus en de twee zonen van Zebedeüs, begon Hij droevig en zeer beangst te worden". Mattheüs 26:37

Zij die met Jezus op Thabor stonden, die liggen hier met Hem in Gethsémané.

Paulus werd opgetrokken in de derde hemel, maar hij moest ook kort daarop des satans vuistslagen ondervinden, 2 Korinthe 12:1 -8. David kende een tijd, dat God door Zijn goedgunstigheid zijn berg vast had gezet. Maar toen God daarna Zijn aangezicht verborg, werd David verschrikt.

Die vandaag zijn voet haast in de hemel schijnt te zetten, en bij uitstel vrolijk is in de Heere, die zegt morgen met de dichter: „Mijn ziel druipt weg van treurigheid", Psalm 119:28.

Gods kinderen gaat het hier op aarde wel eens, zoals het met Israël ging in de woestijn. Die eerst kwamen aan het lieflijk Elim, waar twaalf waterfonteinen en zeventig palmbomen waren. Maar kort daarop moesten zij naar het droge Meriba, waar zij klaagden over gebrek aan verkwikkingen dezes levens, Exodus 15:27 en 17:1 -7.

Nochtans, dit is zeker, als zij lang genoeg het zoet en bitter door elkaar, bij afwisseling zullen geproefd hebben, dan gaan zij in de hemel uit de eeuwige beker van Goddelijke wellusten drinken. Als zij in de woestijn Gods juiste raad hebben uitgediend en lang genoeg gewandeld hebben op kronkelende paden, die in Gods eeuwige besluit voor hen waren afgetekend, dan gaan zij voor eeuwig naar het rustige Kanaan hierboven.

Wulfert Floor  (Uit: Tweede verrassende nalezing)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.